31 december

Under hela detta jullovet har jag vaknat varje dag av en väckarklocka, jag har verkligen haft fullt upp. Jag tror jag kanske fått en morgon då jag fick sova ut men typiskt då, så vaknar jag tidigt. Och när jag väl vaknat så kan jag inte somna om. En annan sak är att jag lagt mig alldeles för sent på kvällarna. Jag lägger mig inte förrän vid tre, fyra t.o.m fem. Detta är verkligen inte bra. Dels för min kropp, dels för mitt ansikte (påsarna unde ögonen) och dels för min hjärna. Jag vet egentligen inte varför jag är uppe så sent, som till exempel nu. Varför sover jag inte?

Asså det finns någonting i mitt huvud som säger att man ska ta vara på tiden, den är dyrbar, det är inte något man ska köpa. Därför försöker jag utnyttja den så mycket det går.

Och imorgon är det nyår, vi ska som vanligt fira detta hos Emme. Jag kommer bli tvungen att sätta alarm igen, vi måste ju vara där tidigt.

Iaf, idag eller menar igår (klockan är över tolv) så vaknade jag av väckarklockan vid 10. Gick upp och fixade mig, sminkade och satte på mig kläder medan jag tittade på nya tvbserien med Fala Chen och Steven Ma på datorn. Haha som sagt, gillar inte att slösa tid. Kan jag så gör jag gärna flera saker samtidigt. Sedan hann jag inte med att äta något, packade väskan snabbt, typiskt mig att inte packa innan. Sprang ner till bussen och åkte till Heden. Där mötte jag upp Felicia, vi åkte skridskor i ca 20min, haha vi stod inte ut mer, det var för kallt. Dock var det bara minus tre grader. Hehe, vi tog lite kort med hennes systemkamera och sedan tog vi vagnen in till centrum. Där letade vi efter en god thairestaurang. Vi hittade den som jag och min familj alltid åt på när jag fyllde år. Den heter Sucha thai eller något. Det är i alla fall i en källare typ. Vi åt lunchbuffé, 75kr, gott. Efter det gick vi runt på stan, det var kallt. Tittade lite på era grejer och fick faktiskt med mig ett par mjukisbtyxor från Cubus. 124kr. Dock köpte jag ett par andra från Gina två veckor innan, 249kr kostade de och jag gillar dessa mycket mer så ska lämna tillbaka de andra.
Efter rundturen på stan åkte vi hem till Felicia, jag ville åka pulka haha. Vi båda var väldigt trötta och somnade på bussen, hehe, men pulkaåkning är så roligt. Först värmde vi oss en stund hemma hos henne och sedan ringde vi hennes grannar och deras kompisar och gick till Esebacken eller vad de nu hette. De vi var med var små söta barn, haha. Elin och Erik som är Felicias grannar och Elina och Erik som är deras kompisar. Det var roligt. Jag och Felicia åkte tillsammans, hah. Dock slog jag i svanskotan så har jätteont där nu. Sedan bestämde vi oss för att åka ner för en jättelång trappa som var täckt av snö, haha det var super roligt. Efter det gick vi hem till Felicia igenom och mina tår var stelfrusna. Detta var inte riktigt planerat så jag hade inte med mig ordentliga kläder. Fick låna ett par regnbyxor av Cia =)
Vi snackade och hade det kul tillsammans, sedan blev det dags för mig att åka hem. Jag gick ner till Allum, gick till Ica Maxi för att köpa grejer till mamma. Var rädd att våran Ica här i Vallhamra skulle hunnit stänga innan jag var där. Kom hem vid nio i alla fall, åt en sen middag och sedan började jag med min skönhetsrutin och tittade på 'Allt en tjej vill ha' som gick på trean klockan nio. Har sett den massa gånger innan men den är så bra. Jag gillar Amanda Bynes och killen i den filmen är så grymt söt och snygg.

(Notering till mig själv, igår hade jag en diskussion med Felicia och Sam om det här, vad är skillnaden mellan söt och snygg)

Och nu sitter jag här framför datorn, har ätit upp en halv melon och några bitar Reisen, ska strax tvätta av fuktmasken och hitta någon bra film eller serie och titta på den, byebye. Orkar inte skriva mer nu. Dessa två inlägg har typ tagit mig en timma att skriva. Night xx.


31 december 2010 lite tankar om året.

OKej, sista dagen i år 2010. Tänk att samma dag aldrig mer kommer att finnas, därför är det viktigt att uppskatta all tid man har, det säger jag alltid till mig själv.

Just nu ligger jag på min stora sköna säng med laptopen framför mig, fuktmask på ansiktet och skriver. Jag känner mig så duktig som tagit hand om min hy väldigt bra igår och idag. Detta ska vara ett av mina nyårslöften, att ta hand och bara mer försiktig om min hud, det är den värd.

Min lilla skönhetsrutin som jag ska köra minst en gång i veckan (hoppas verkligen jag klarar det här) ser ut såhär.

Först tvätta av allt smink
Använda steamen i ca 30min, hela ansiktet
Använda en djupt rengöande mask, porresning.
Använda en fuktmask som kan sitta kvar länge. Använder niveas just nu
Badda ansiktet med ansiktvatten för att ta bort överbliven smuts. Just nu använder jag cliniques + den hemmagjorda.
Smörj ansiktet med nattkrämen, eventuellt serum + finnkräm.
Balsamera läpparna innan läggdags, försvarets hudsalva ftw.

Om det går så ska jag också ha naurellyogurt så ofta det går i ansiktet. Väldigt bra för ansiktet.

Jaoo, såhär ser den ut nu, jag har ju precis börjat med detta så ändringar kommer det säkert att bli. Jag kommer ta upp det här när detta sker. Jag vet inte om jag har skrivit om det tidigare, men min hy har blivit mycket sämre sen jag kom tillbaka från min resa till Hongkong. Den har blivit jättetorr (min hud brukar annars vara rätt fet och kanske lite torr på kinderna, blandhy med andra ord.) på senaste tiden, så torr att det flagnat. Smink är heller inte något som kan täcka över det så fick typ panik i början, visste inte vad jag skulle göra. För de ansiktsprodukterna jag använde hade det ju gått jättebra med innan sommaren också. Jag och mamma gick i alla fall till Åhlens och fick hjälp där, hon rekommenderade Clinique, mamma har också använt det märket en gång i tiden och den var bra. Därför valde jag att testa den, testa kan ju inte skada. Det blev kombination nummer två för mig, blandhy. Jag har nu använt den i snart en månad och jag tror jag kan se lite förbättringar i mitt ansikte, eller så beror det på att jag använt fuktmask rätt ofta de senaste veckorna. Men vi får se, det tar faktiskt ett tag innan man kan se reslutat, huden har inte riktigt vant sig än.

Oj, haha. Hur lyckas jag alltid komma in på andra ämnen när jag ska skriva ett inlägg om något helt annat?

I alla fall, det jag ville säga var att det är nyår idag, wihooo.

Jag både gillar och ogillar det. Gillar det för att det är roligt, något nytt händer och det är som att någon trycker på en delete knapp, man kan börja om från början. Men och andra sidan kommer det kommande året vara tufft. Jag kommer läsa klart andra delen av ettan och börja tvåan, det kommer vara riktigt tufft. Mycket plugg, lite fritid. Därför måste jag bli mindre beroende av alla serier och filmer, för annars kommer jag verkligen inte nå de betygen jag vill ha.

Asså år 2010 har varit ett bra år. Jag har blivit mycket mer självsäker, träffat nya kompisar, insett många saker, blivit mer självständig, upptäckt världen mer, träffat nya människor, börjat på en ny skola osv. Det finns massor med bra saker.

Men samtidigt har jag blivit mycket känsligare, jag har jättelätt för att gråta och jag känner mig så himla sårbar. Att jag och en viss person inte är kompisar längre har verkligen påverkat mig väldigt mycket dock inte bara negativt måste jag erkänna. Det har ju fått mig att tänka klart, fått mig att inse mycket saker. Fast det var verkligen en tuff tid jag fick gå igenom. Nu när jag tänker tillbaka så är allt suddigt, jag vill och vill inte tänka tillbaka. Min hjärna har försökt radera det ur mitt minne.

Jag är väldigt glad över att jag lärt känna så många nya vänner detta året, jag tror jag äntligen har hittat mina äkta vänner. Vänner som jag kan vara mig själv med. Innan tänkte jag faktiskt aldrig på hur jag var mot mina vänner och vad jag själv tyckte om dem. Nu när jag tänker tillbaka så hade jag det rätt jobbigt, jag försökte passa in hela tiden, det var riktigt jobbigt. Men jag insåg inte det förrän näe jag träffade på nya människor. Det var då allt blev klart i mitt huvud, det är den här personen jag vill vara. Jag vill kunna vara mig själv och andra ska acceptera det eller dra. Så är det bara, jag ska inte behöva anpassa mig för att folk ska gilla mig, isf förtjänar de inte mig som en kompis. Iaf, de nya personerna jag träffat har jag verkligen jätteroligt med och framförallt, jag kan vara mig själv. Är så himla glad!

Okej, det var det här jag ville säga för den här gången. Snart kommer ett inlägg om min dag idag, sista dagen före nyår^^^


Denna bilden tog min tvilling Cia på mig är vi var på jul på Liseberg. Hon har en systemkamera och den är super grym.

Julafton, bilder

Här kommer äntligen några bilder, allt blir så tråkigt utan bilder, bara texttexttexttext...booring.

Juste, kan börja med att skriva om vad jag fått i julklapp :)

Pengar från mormor&morfar, moster, morbror Kim&moster, morbror Long&moster
Kamera Canon sx 210 is från mamma♥
USB-minne 16GB från lillebror
Inget från syrran (hennes packning försvann ju:/ )
Parfym, Lover by Jeanne Arters från Emme och deras familj :)

Mer grejer kommer jag få från pappa när han åker till Hongkong, wihooo. Den 4 januari åker han.

Dessa bilder har jag tagit med min nya kamera :) . Jag har fler bilder som vi har tagit med systemkameran men de bilderna har jag inte fört över på datorn än så dessa får komma först.

Detta paketet öppnade jag dagen innan, tss.

Första testfotot, utan blixt.


Trötta Suki

Fina mamma med syrrans gamla morgonrock, hahha.


Julafton, wiihoooo. Innan allt drog igång. Alla gick runt och stressae, fixade håret, sminka, klä på sig osv.
Här har lilla Elvin inte klätt på sig finkläder än, hihi.


Mamma och Elvin med finkläderna på :D


Ping yiyi, Erica, Elvin & jag


Jennifer, Erica, Elvin & jag


Elvin & jag


Medan vi åt ostbricka och drack glögg blev det massa foton.


Martin och Chrille


Jenni och hennes kille =)


Svårt att få alla att titta på samma kamera. Haha, det var typ 10 kameror som tog samtidigt, man blev helt förvirrad :P


Syrran & Elvin

Sådär, några bilder från julafton :) . Nu orkar jag inte mer, ciao!

P.S Hihi, har precis ätit en låda full med ostbågar, fy mig

Juste, igår blev hela familjen och släkten från mammas sida fotograferade av en professionell fotograf. Det var skoj, fast väldigt stökigt. Vi var trots allt 20 pers, varav 2 små ungar som var sömniga och en hund som blev förvirrad av all ljus och mycket människor. Jag tittade nyss igenom bilderna och jag är verkligen inte fotogeniskt, usch.

27 december

Hallo, nu var det ett tag sedan.

Väldigt tråkigt måste jag säga, nu när det är lov så hade jag ju lovat mig själv att uppdatera här om den senaste tiden. Fast som vanligt har jag varit för lat, men nu har jag tvingat mig själv att göra detta. Jag vet att det låter väldigt fel, att ha en blogg och skriva i den ska ju vara något man tycker om, man ska inte vara tvingad till det. Men nu är det så att jag verkligen vill ha dessa minnena till min framtid, det dumma är ju att jag är för lat för att orka skriva. Aja, här kommer lite update från senaste tiden.

Idag
Idag gjorde mamma en lite operation i livmodern. Det gick väldigt bra och nu är hon hemma igen och vilar. När hon berättade om detta första gången kändes det som att mitt hjärta gjorde ett extra slag. Jag fick direkt en väldigt obehaglig känsla, men försökte att unvika den. Från den stunden har jag varit orolig tills nu men jag har inte velat visa den. Nu är jag i alla fall mer avslappnad och jätteglad för att det gick bra.

Imorse gick jag upp vid 11, ville inte riktigt vakna men var tvungen. Jag satte på mig kläder och gick ut med Suki, brrr vad kallt det var. Efter det satt jag framför datorn och tittade på WGM med Gain och Jokwon samtidigt som jag åt "nudlar i glas", gott. Vid halv ett väckte jag pappa och vi åkte till optikern. Nu blev det dags att titta hur det har gått med de nya månadslinserna jag fått. Från början använde jag endagarslinser och det fungerade fint men p.g.a den stora prisskilnaden mellan engångs och månadslinser valde jag att testa dem. I början gick det bra, men efter ca två månader märkte jag att dessa linser började sätta sig konstigt i ögat och att det skavde och så ska det inte vara. Så för 3-4 veckor sedan var jag hos min optiker Veronica och fick testa ett par andra månadslinser. Dessa var också i silikon och nu har det gått tre veckor sedan jag började använda de. Jag tyckte de nya var mycket bättre, men enligt henne passar inte silikonlinser mig, det hade fastna passa proteinceller, fett klumpar och sånt på linsen. Så ska det inte vara. Så nu gjorde vi ett nytt försök, denna gången beställde hon månadslinser i ett annat material, så jag ska testa de i tre veckor och sedan gå tillbaka för att se hur det har gått. Lite jobbigt, men jag vill ju ha de bekvämt för mina ögon. Linserna fanns dock inte i lagret så hon fick beställa ett par och jag fyra par endagarslinser så länge.

Efter optikern skjutsade pappa mig till stan, där mötte jag upp kusinerna (som har kommit hit från Dalarna för att fira jul med oss), samt mina andra kusiner som bor här + mina syskon. Vi gick på stan och jag visade min kusin Christoffer några secondhandbutiker, för han ville fynda lite där, dock hittade han inget. Istället shoppade han loss på Weekday, nu när det är mellandasrea här på stan så var det massa folk överallt. Som jag sa till min kusin förut. Ändå om jag egentligen gillar större städer så är Sverige rätt bra ibland. Tänk att i andra länder är det så mycket folk varje dag, hur orkar man egentligen? =)

Efter shoppingturen gick vi och åt thaimat i Arkaden, gottgott. Sen blev det en sväng i Nordstan där jag köpte en present till Felicia♥ som fyller år imorgon, Wihooooo. Jag ska dit och fira henne med några kompisar imorgon och det ska bli så roligt! Jag köpte en super skön och fin halsduk från Indiska, lila var den :D .

Ja och efter det köpte kusinerna donuts och åkte hem till Emme och jag åkte hem till mig. Och nu sitter jag här, har ätit lite vindruvor så är mätt och glad. Efter jag har skrivit klart detta inlägget ska jag fortsätta och titta på WGM och tvb serierna =) .

Juste, Morbror Long, hans fru och söta dotter Erica var också här och firade jul med oss, de skulle åka hem idag men missade tåget. Hah, de ska göra ett nytt försök imorgon. Mina andra kusiner åker hem på onsdag.

Imorgon
Imorgon ska jag som sagt hem till Felicia men jag ska också åka och lämna Suki hos hennes uppfödare. Hon löper just nu och detta är verkligen sista chansen som hon kan para sig på så vi bestämde oss för att göra ett försök. Hon ska stanna kvar där i några dagar och sedan hämtar vi henne igen.

Den 21:A började hon löpa.

ÅH, var sur jag är på mig själv!!! Ibland brukar jag anteckna några saker som jag vill ta upp här i bloggen och skulle just öppna anteckingen på mobilen men istället råkar jag radera den. ÅH, hur klantig får man vara !!!

Aja, några saker kommer jag ihåg i alla fall.

I förra veckan på fredagen (den 17:onde)  var jag på jul på Liserberg med Felicia, Mikael och Marcus, det var super trevligt! Innan hade vi varit en sväng hos mig, sen hos Felicia (spelade wii) och sedan till Mikael. Fick testa på hans nya trummor, skit skoj men svårt. Sen åkte vi till Liserberg, det blev lite sent. Hahha, klockan åtta var vi där typ. Vi gick runt, åt på Burger King och tog lite fina kort i vinterkylan med alla fina ljus.

Just det, den 19:onde var jag hemma hos Mikael och färgade hans hår till brunt. För ca en månad sedan färgade jag och några kompisar hans hår till blont, tyvärr blev det lite fail. Han ville ha det brunt så jag hjälpte honom, det blev inte heller så lyckat eftersom han hade blont hår innan. Färgen fick en lite grönare nyans, hehe.

På tisdagen (den 21:a) var det julavslutning på skolan. Vi åkte till NRJ hallen för att ha den årliga volleybollturnén. Jag var inte med, men hejade på min klass och tog massa kort. Min klass kom till A-slutspel men vann tyvärr inte. Efter det åkte jag till Frölunda torg med Felicia och Emelie, hittade lite julklappar, efter det åkte jag hem. Eller nej, jag åkte till Allum för att möta upp Josephine (just det, har glömt skriva om det. Hon kom den 19:de och ska stanna kvar här till den 13 januari. Hennes tandställning är av också. Tyvärr försvann hennes bagage med flyget hit, har fortfarande inte hittat den) och medan jag väntade på henne lyckades jag köpa alla julklappar. Efter shoppingturen åkte vi till Emme, Erica och de hade kommit den måndagen. Vi åt middag där och sedan blev det hemåt.

Oj, nu blev det ett långt inlägg. Aja, Suki har precis ätit klart maten och jag måste ut i det kalla vädret för en liten promenad. Byebye.

P.S, tyävrr fick jag inte med allt som jag velat ha med i detta inlägget. Dels för att jag glömt bort allt som hänt och dels för att jag inte orkar skriva mer. Blev plötsligt sugen på ostbågar så ska titta i skafferiet om det finns :D

P.P.S Jag fick MVG på historiaprovet, wihoooooooooooooo!

15 december!

Åh så skönt, nu är allt jobbigt med skolan för denna terminen avslutad, wiiiiee!

Idag läste jag precis klart Matte A, det känns super gott. Klockan åtta imorse gjorde alla naturelever som går i ettan på gymnasiet i Sverige del två på det nationella provet i matte.
Jag vill inte, men måste erkänna att jag tycker det gick rätt bra denna gången. Del ett gjorde vi i förra veckan i torsdags och det gick inte bra. De enklare uppgifterna var okej, men det finns också en svårare uppgift som man kan plocka massa G,VG samt MVG poäng. Det var inte speciellt roligt. Men idag klarade jag mig bra, i alla fall enligt mig. Fast det är ju också så att varje gång jag tycker det går dåligt så går det bra och tvärtom. Därför vågar jag inte hoppas så mycket, men detta provet är väldigt viktig för mitt betyg i matte A och ett MVG vill jag jättegärna få. Annars ser jag inget hopp på att jag kommer kunna få det i matte B, C & D. Aja, det är inte något jag kan göra åt nu, jag har gjort allt jag kunnat så jag är nöjd. Fast ändå inte.

Nu till lite roligare saker. För att fira att jag är klart med allt jobbigt har jag bakat en cheesecake. wiie♥!

Dock måste den stå i kylen i 6h så får inte äta den förrän imorgon :/ .

Aja, då har jag i alla fall något att längta till. Duktig som jag är har jag tagit kort medan jag bakade, så recept + bilderna kommer upp snart. Ehm, menar då i veckan, orkar inte nu

Imorgon blir en kort dag för mig, har endast en lektion eftersom vi inte längre behöver gå på mattelektionen. Engelskalektionen börjar tio och slutar elva. I vanliga fall brukar jag ha PH-samtal på torsdagar, klockan kvart i tre men jag pratade med Jonas idag och vi kunde flytta det samtalet till kvart i tio istället. Det blir lite tajt med tid, så det får bli ett kort samtal imorgon, annars kommer jag för sent till engelskan. Hellre det än att vänta i 4h typ. Som jag fick göra idag. Efter nationella hade vi ingen idrott, det var ingen som sa till oss. Aja, är van vid att våra lärare säger "dålig med kommunikation mellan lärare" igen. Jag är trött på de nu, orkar inte ens säga till längre. Det är ju det enda de kan säga. Iaf, eftersom jag inte hade någon idrott började jag inte förrän klockan 14 och np gjorde jag klart klockan 10. 4h alltså.

Aja, nu ska jag fortsätta och titta film. Tittar på en ny serie, andra delen just nu. Vet inte vad den heter än, men huvudpersonerna är Fala Chen och Steven Ma. Great :D




Två bilder jag tog precis. Åh, stör mig verkligen på att mina ögonlovk är ojämna.

Kände att det var på tiden med lite nya bilder,

12 december

Hallo!

Idag fyller min älskling Suki 4 år, wiiiiiee♥

Jag skulle egentligen baka en tårta för att fira henne men så blev det inte. Nu ska Martin bada henne och sedan får hon ett ljus på en lussebulle eller något så vi kan ta kort.

Istället för att baka åkte jag in till stan vid två idag för att träffa Amy, Felicia och Mikael. Vi gick runt på stan och Amy ville verkligen köpa något men hittade inte. Jag köpte en iste på Exspresso house och tog två nya hål i öronen. Detta har jag velat länge och nu blev det äntligen av, hade inte tänkt på det men ibland gillar jag att göra spontana saker. Nu sitter de fint i mitt vänstra öra i alla fall. Tre där och två i det andra, me like!

Juste, igår var jag hemma hos Louise och vi bakade lussebullar med hennes moster också. Träffade bebisen och lekte med henne, hon är så himla söt. Iaf, vid halv tolv ringde Amy mig och sa att jag måste in till stan imorgon (idag alltså), jag frågade varför men hon ville inte säga, haha. Hon sa bara "kom till Brunnsparken kvart över två imorgon, hejdå" . Haha nått i den stilen, men det är en grej jag gillar väldigt mycket med henne. Hon är så spontan! Och på fredag ska hon till Kina och kommer hem den 9 januari 2011 (hah, vad konstigt att skriva så), dagen innan vi början skolan igen. Grejen är att hon ska åka helt själv och kommer vara där helt själv typ. Eller hon ska ju hälsa på kompisar och släktingar så klart.

Jag blev väldigt glad igår också för vi snackade om vad jag ville göra i sommar. Nu är det nästan hundra på att jag ska till Shanghai i sommar, wiiiee. Winnie bor ju där så jag kommer vara där, det ska bli så roligt! Jag har aldrig varit där förut så det ska bli spännande. Dock är jag lite orolig över språket, jag är inte alls bra på att prata mandarin...

Bara för att jag är i farten nu, i fredags var Emelie och Mikael här, vi bakade lussebullar. Haha, jag vet, en gång till! Förra veckan bakade jag det första gången för iår, då var det hemma hos mormor, i fredags hemma hos mig och igår hemma hos Louise. Haha, men det är roligt att baka :D !

Aja, nu orkar jag inte skriva mer, byebye!

Grattis till min älsklinghund än en gång♥

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se