ingen baby

Idag var jag och mamma med Suki på ultraljud. Precis innan nyår lämnade vi Suki hos hennes uppfödare och hämtade henne den 1 januari. Hon parades med en av hennes renrasiga yorkshire terrier, om jag får säga så är Suki mycket sötare, hih.

Så idag har det gått 47 dagar och vi tänkte kolla upp om hon verkligen är dräktig och om hon är det, med hur många i så fall. Tyvärr fick vi dåliga besked, hon är inte dräktig.

Det är inte första gången vi har parat henne, förra gången gick heller inte bra. Den människan vi lämnade henne hos var inte pålitlig och hon betedde sig väldigt konstigt. Detta hände för över ett år sedan, jag kommer ihåg att jag skrev om det men väldigt hemlighetsfullt. Nått i stilen med "vi skriver mer om detta senare" .

Detta var väldigt tråkigt men jag hade aldrig några förhoppningar på att hon skulle vara gravid så det sårade inte lika mycket. Men det känns ändå väldigt tråkigt, detta var hennes sista chans till att bli dräktig. Hon börjar bli för gammal för det, nu är hon redan över 4år.

Jag ville verkligen att Suki skulle få valpar så hennes arv kan föras vidare. Suki är verkligen speciell på alla sätt, hon är inte som alla andra hundar. Jag ville verkligen att hon skulle få ungar så att de kunde ärva deras mammas fina egenskaper kan föras vidare till de. Tyvärr kommer aldrig detta att hända..

varför, varför är det alltid jag som ska ha sån otur.

13 feb 2011

Min 17års dag!

Tänk att det bara är ett år kvar tills jag fyller 18, tills jag blir myndig, tills jag blir vuxen.

Denna dagen spenderades med mina underbara vänner, Emelie, Felicia, Emelie & Amy♥. Middag hemma hos mig + tjejsnack, god efterrätt och en prinsessas dagbok 2 som gick på tv.

Det blev sushi till förrätt, thaikyckling gryta med ris till huvudrätt och egen marängswiss till efterrätt :) .

Mumma, fick fina presenter och jag hade super trevligt.

Dagen innan firades min födelsedag i förväg med Louise och hennes familj och Emelie och de. Det blev kinesisk fondu och två tårtor till efterrätt. Super mysigt var det och jag fick massa presenter + pengar. Glad tjej! Sedan sov Louise över och hon hjälpte mig att städa mitt skrivbord, hih♥

Just nu ligger jag i min säng med Suki och tittar på 90210. Felicia gick för en stund sedan, hon sov över här. Igår var vi och ett gäng hemma hos Amy och chilla, trevligttrevligt.

Nu vill Suki gå ut, byebye!

11 feb (sista dagen innan sportlovet)

Äntligen. Nu är alla jobbiga saker med skolan över (för tillfället), jag känner mig verkligen jättelättad. Sportlovet har börjat och jag ska njuta av varenda sekund. Det är en säker punkt.


Idag hade jag prov i religion, det största provet hittills. Jag vet inte om det gick bra, men nu är det över i alla fall. Efter skolan blev det en sväng på stan med Felicia och Emelie. Sen blev det dags för bio, denna gången Burlesque, grym film med Christina Aquilera. Vi köpte också med oss Ben&Jerrys till bion, mumsigt gott men jag mådde dåligt efter 1/4 av det :/  . Åt i alla fall "half baked" för första gången =) .

Jag kom hem för en stund sedan och när jag precis kom innanför dörren ringer Amy och ville att vi skulle träffas. Dock orkade varken jag eller Felicia gå ut igen p.g.a för trött (efter en tung skolvecka) och det stormiga vädret. Istället sitter jag här med färg i håret, wiiieee :)

P.S Imorgon blir det födelsedagsfirandet för mig med mina släktingar. På söndag är det min riktiga födelsedag och den ska jag fira med mina fina vänner, wohoo.

Nu ska jag fortsätta städa rummet och njuta av att det är sportlov.

6 februari

Igår var jag och min familj på en nyårfest för kineser. Japp, de har tydligen skapat en förening för alla kineser i Göteborg och igårkväll skulle det bli middag för att fira det kinesiska nyåret. Jag ville egentligen inte åka dit men var tvungen ändå. Det ägde i alla fall rum i Medborgarhuset på Gamlestan. Vi kom fram lite senare så det var redan fullt när vi kom. Först åt vi lite kinesisk mat, sen skulle det bli någon show på scen så vi tittade på det. Först spelade några piano, en av de spelade min favoritlåt, River flows in you. Tyvärr var det så himla högljutt där inne så jag hörde inte det så bra. Sen blev det kinesisk dans och till slut Kung Fu som var riktigt underhållande att se på. Efter det blev det dags för lite utdelning av priser. Under kvällens gång kunde man köpa lottar och vi krn köpte 20 st. Fattar egentligen inte varför, men pappa var antagligen väldigt glad. Först lottade de inte priser för själva biljetten man fick när man gick in. Sedan blev det priser för de som hade köpt lotter och otroligt nog vann jag första priset. När de ropade upp färg och numret på lotten så trodde jag verkligen aldrig att jag skulle ha någon chans. Lotto och sånt är inte min grej, jag har aldrig tur i sånt. Men ja, någon gång måste ju vara den första. I alla fall, jag blev typ chockad och sa det till pappa, men han ville inte gå upp på scen så hans kompis tog vår lott och gick upp på scen och hämtade den, haha. Det var en "fondukastrull" som var första priset, inte riktigt något jag hade valt att köpa själv men det var ändå kul att vinna.

Efter det bar det av till nästa fest. Jag fick skjuts av mina föräldrar för att de envisades med att skjutsa mig. När jag kom fram till Amy hade redan några människor kommit. Det blev en soft kväll med mindre än 20 pers(?) och förvånandsvärt nog, så blev det inget kaos. Haha, jag hade det i alla fall trevligt. Mot kvällens/nattens slut bestämde vi som var kvar hos Amy att åka in till stan för att käka på donken. Hah, vet inte hur många gånger jag käkat nattmat i stan nu. Det har antingen varit Max eller donken. Detta var ju inte precis något jag gjorde förut innan jag började gymnasiet, men jag är väldigt glad över att fått lära känna så många nya och underbara vänner. Jag var dock inte hungrig så gjorde de sällskap bara, efter maten drog sig alla hemåt och jag ringde pappa som skjutsade mig hem. Sen blev det sängen direkt.


Min fredag

I fredags var jag med Felicia & Amy efter skolan. Först stannade vi kvar och pluggade en stund, sedan vandrade vi runt på stan i jakt på en ring och halsband från Bikbok. Tyvärr hittade vi de inte, aja, det var ju faktiskt snygga grejer så det är inte speciellt konstigt om de blivit slutsålda så snabbt.

Efter ett tag blev vi hungriga (inte Amy för en gångs skull så hon mötte upp oss igen efter att vi hade ätit) och efter att vi velat runt i typ 30 minuter bestämde vi oss till slut för lite thaimat inne i Arkaden. Haha jaoo, vi är lik veliga båda två. Efter det mötte vi som sagt upp Amy igen. Jag och Felicia blev sugna på godis så vi drog med Amy till 4-gott, köpte lite gott och sedan gick vi till donken för att äta glass. Jag åt en vaniljglass med kolasås, MM. Men jag ångrade mig efteråt, mådde jätteilla och magen var proppfull. Att jag aldrig kan lära mig att inte äta för mycket, nej jag vet inte vad måtta är. Haha.

När vi ätit upp ville vi hitta på något att göra men det fanns inget kul så Amy drog hem. Jag och Felicia ville inte åka hem än så vi bestämde oss för att göra något och det blev till slut att åka hem till Felicia i alla fall, men hon åkte ju inte själv. På vägen hem köpte jag också med mig en pennvässare för mina "sminkpennor". Väl hemma hos Felicia softade vi och tog det lugnt. Vi bestämde oss sedan för att titta på en film. Det blev REC2, vi såg ettan tillsammans och det var en av våra första minnen tillsammans så det kändes kul att se tvåan ihop också, inte för att den är speciellt bra men ändå. Dock hittade vi ingen som hade undertext och såå bra på spanska är vi inte så det fick bli att titta på Blair witch project istället. Jag kan inte säga att den var speciellt bra, tyvärr. Jag vet inte varför, men vi lyckas alltid hitta de sämsta skräckfilmerna som finns. Men det var ändå trevligt, efter filmen låg vi kvar i sängen och snackade i typ 2 timmar (?), sen bar jag mig hemåt. Eller pappa kom och hämtade mig.

Egentligen var bio planerat på dagens schema men tyvärr var biobiljetterna slut till den filmen vi ville se så det får bli nästa vecka istället :) .

Idag

Idag vaknade jag av att mobilen ringde, det var mamma som var på jobbet och frågade mig om jag vaknat än. Hah, det är väl klart att jag vaknat om jag svarade i telefon??

Aja, i alla fall, det skulle ju inte skada ifall jag fick några timmars sömn till men jag låg ändå kvar i sängen i 2h till. Tittade på de nya WGM avsnitten och åt frukost på sängen. Det blev grönte med kinesiskt ris i gröna blad. Haha, det är nog bara jag som fattade det, nej men det är något man brukar äta vid kinesisk nyår, min mormor har gjort de.

Det är typ det jag hunnit med idag, nu måste jag plugga plugga plugga, non-stop.

Byyyyyyyyyye!!

3 februari, KINESISK NYÅR

Ja, idag är det kinesernas nyårsdag, wiiie. Igår var det nyårsafton och vi firade det inte direkt. I förra veckan var vi ju hemma hos mormor och åt middag där och det var vår lilla firande i förväg. Jag tycker egentligen inte denna dagen är så speciell eftersom jag är uppvuxen här i Sverige och firar alltid nyår den 31 december, men kinesisk nyår är alltid roligt, det är alltid roligt att fira högtider. Förutom all firandet får man ju också pengar av alla vuxna, släktingar som vänner. Jag skulle inte säga att det är något man måste göra men det är en gammal kinesisk tradition (?) och eftersom kineser är kända för att ha en stor släkt kan det bli riktigt dyrt att fira nyår, haha. Men kineser är generösa och man ger borta dessa små röda kuverten med en peng i utan att tänka på att man faktiskt förlorar pengar ;) .

Aja, ville bara uppdatera lite, har inte gjort det på ett tag, jag vet. Men jag har väldigt mycket med skolan nu. Idag hade jag matteprov och det gick åt ****. Det är faktisk första gången det gått så dåligt på ett matteprov för mig, jag vet inte vad jag ska säga..
Eller hm, det gick faktiskt rätt dåligt för mig på nationella i 9:an.

Här är lite utav vad min fritid kommer att bestå av de närmaste veckorn.

VECKA 6
Historiainlämning ONS
Engelska skriva recension. TORS
Världsreligionsprovet. FRE
17ÅR SÖN
VECKA 7 - SPORTLOV!
VECKA 8 - HI PROV, SP redovisning.
VECKA 9 - SH PROV, Deadline Novell
VECKA 10 - MA PROV
VECKA 13 - MA PROV
VECKA 15 - LONDOOOOOON!
VECKA 16 - PÅSKLOV

VECKA 24 - SOMMARLOV


Haha, anledningen till varför jag har med loven är för att det får mig på bättre humör, då har jag något att längta efter.

Juste, jag fyller år nästa söndag, wiiieeee + att vi har sportlov då, me looove♥

Här kommer lite bilder på lilla jag, kände att det verkligen har varit brist på bilder den senaste tiden.

Dessa bilder tog jag nyligen, första försöket på allihopa, orkar inte anstränga mig. Ligger just nu på min säng och läser Twilight (igen!) på engelska. Vi ska som sagt skriva en bokanalys nästa torsdag, det är ett prov. Inte för att jag har något emot det precis, dessa böckerna är ju bara för underbara.







'
Usch, sånt där är inget man gillar. Och nej, jag har inte bara en, de är typ flera hundra stycken men denna kameran har inte så bra kvalité. Bra är det väl, man ser inte alla "flaws" med mitt face, tack.

Juste, en sista grej innan jag avslutar detta inlägget. Jag har börjat äta B-vitaminer och köpte även med mig en burk A-creme hem igår. Min hud har av någon anledning blivit väldigt torr denna vintern, det flagnar och huden spricker. Inte kul alls, jag har testat på massa olika metoder men de fungerar endast kortvarigt. Det kommer tillbaka igen och denna gången ville jag testa A-creme (som finns att köpa på hälsobutiker) som jag har läst om lite överallt på internet och det har bara varit positiva kommentarer. Emelie använder också denna krämen och hon rekommenderade den starkt så jag tänker ge den en chans. Jag har inget att förlora precis, eller?

B-vitaminer är bra för huden, hår, naglar m.m . Jag är väldigt dålig på att få i mig vitaminer så köpte därför med mig en burk b-vitaminer hem, min hy är verkligen hemsk.

P.S Jag började med detta idag =) D.S

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se