Skönhet

Felicia tvingade mig att börja skriva skönhetstips på hennes blogg varje fredag. Detta var mitt första inlägg.

Rubrik: For your information, is Pauline here!

Hej på er Felicias bloggläsare (?), det är Pauline här.

Felicia är min superfina twin och det är för hennes skull jag skriver här. Hon vill att jag ska dela med mig av enligt henne "mina skönhetstips" här och såklart ställer jag upp. Eller ja, hon fick övertala mig.

Men ni måste veta en sak och det är att jag absolut inte är något proffs. Så ni kan vara beredda på att allt jag skriver kanske inte är helt korrekt. Jag har heller inte gått i någon kurs eller så utan jag tycker bara det är roligt att läsa om skönhet, hudvård och hälsa. All min kunskap kommer från tidningar jag läst, bloggar jag läser och från makeup gurus på Youtube. Jag har alltså inte kommit på dessa själv utan ni har säkert hört talas om mycket av det jag kommer att skriva om.

Jag själv kommer att skriva inläggen (för Felicia tvingar mig) och det kommer att komma upp ett inlägg per vecka. Närmare bestämt på fredagar (min favoritdag) men denna veckan får ni inget tips, hahah. Detta kommer jag köra med från och med nästa vecka, ville bara meddela er om detta.

Okej, innan jag avslutar detta inlägg vill jag bara säga detta igen. Förvänta er alltså inga proffsiga inlägg med jättegrymma tips, utan jag vill bara dela med mig utav det jag lärt mig.

P.S. Och var ärliga, om ni tycker att dessa inlägg suger så säg det ;) .

Aja, nu har jag inget mer att säga, ska fortsätta med tårtbakningen nu!

4 mars

Jag träffade P på bussen i onsdags. Satt mittemot henne.



Jag vet att jag inte skrivit på ett tag, har inte haft lust och jag är lat som sagt. Idag hade jag i alla fall samhällsekonomiprov, det gick väl sådär. Sedan, för första gången i mitt liv valde jag att inte gå på en lektion fastän jag inte var sjuk. Jag sjukanmälde mig och drog hem, anledningen var för att vi skulle ha en stor redovisning som har en stor betydelse men jag kan inte min text än för jag har prioriterat samhällsprovet och därför valde jag att hoppa den. Dock skulle inte alla hinna med att redovisa idag. Vi hade också novellinlämning idag. Lägger in den här någon dag, tycker inte den blev så bra men ändå :) .

Jag skriver som sagt på Felicias blogg varje fredag. Allt från hudvård till hälsa. Blev tvingad, haha.

Här kommer denna veckas tips, eller ja inte riktigt tips men lite fakta.

"I tidningar kan man alltid se tjejer med den perfekt hyn man alltid har önskat sig. Trots att man vet om att bilderna är redigerade, kan man inte låta bli att bli avundsjuk. Vissa är födda med den perfekta hyn och vissa har mindre tur. Fast bara för att man inte föddes med perfekt hy betyder det inte att man inte kan få det.

 

Enkelt sagt är det första steget för en bättre hy att lära känna sin hy. Man ska veta vad som är bäst för den, det är nästan samma princip som när man träffar någon ny. För att veta vem den personen är måste man lära känna personen först. Samma sak gäller vår huden, alla människor är unika och därför fungerar inte samma produkt för alla. För en person kan en produkt vara som rena rama mirakelkuren medan för andra kan det orsaka utslag, mer finner osv.

 

Jag tror inte det finns någon människa som inte strävar efter att få den perfekta hyn. Men om man vill ha något måste man också jobba för det, inget är gratis i vår värld. Många människor vill försöka men när de inte ser något resultat ger man upp, det funkar inte så. Denna processen är inte något som visar resultat efter en natt, det krävs tid. Men det viktigaste är att man har tålamod, vara envis och inte ge upp så lätt.

 

Det finns ett väldigt enkelt vanligt fel många människor gör och det är att man får för sig att det är hudvårdsprodukterna som gör allt. Funkar inte de, så är ens hy körd. Nej, så är det inte riktigt. Man väljer att lägga ner mycket pengar på dyra skönhetsprodukter för man tror att de är bättre och det är egentligen helt slöseri om man inte räknar med andra faktorer också. Att få en perfekt hy behöver faktiskt inte kosta speciellt mycket, det krävs bara att man gör rätt saker för sin hud.

 

Jo, det är faktiskt inte bara produkterna man använder som spelar en stor roll. Jag säger inte att de inte har någon betydelse för det har det. Att man använder fel produkter har alltså också stor betydelse. Om man exempel har en fet hy kanske man inte ska använda en foundation med olja och har man många stora porer måste man se till att man köper produkter som inte täpper igen dem osv. En av de första och viktigaste saker man måste göra är därför att ta reda på vilken hudtyp man är. Vet man det så blir det enkelt att hitta rätt produkter för just din hy.

 

Men det finns ännu viktigare faktorer. Saker som man kanske inte tror betyder någonting kan vara det som påverkar mest.

 

Vad är det som påverkar mest då?

 

Tro det eller ej så är det faktiskt sitt levnadssätt som påverkar ens hy mest. Japp, hur du väljer att leva ditt liv är det som påverkar mest. Småsaker som man gör varje dag i vardagen kan ha stor betydelse, felet är då att man själv är helt omedveten om att det man gör har en stor roll i denna processen.

 

 

Några punkter som har en stor påverkan på din hy är:

-Kosten, vad man äter. Det gäller att äta rätt, nyttigt, mycket grönsaker osv. Enligt tallriksmodellen helt enkelt.

-Sömn, yes det är något av det viktigaste. Hyn behöver vila.

-Vatten, att dricka mycket vatten. Vi behöver fukt och mineralerna från vatten. 8 glas om dagen!

-Att man pillar med fingrarna i ansiktet har mycket stor betydelse. Händerna är full av bakterier. När du rör vid din hud förflyttar sig bakterierna dit. De kan exempel inflammera våra hormonkörtlar som bildar finnar.

-Bakterier i sminkborstar. Japp, där bildas massa bakterier så se till att rengöra borstarna dagligen eller när du använder de såklart.

-Man ska alltid se till att inga fingrar ska ha rört dina krämer, bakterier som sagt. Använd en spatel.

-Att alltid torka munnen efter maten. Matresterna bildar bakterier och jaa behöver väl inte säga vad smo händer. Resten vet ni vid det här lagret.

-Den kudden eller kuddarna man sover på måste man se till att byta fodral på regelbundet och ofta. Där bildas kvalster och bakterier som klättrar på din hud när du sover.

-Kläder man väljer att ha på sig betyder också. Olika material kan vara dålig för din hy. man har på sig. Se också till att tvätta halsdukarna ofta, det är något som du har runt halsen, alltså nära din hy.

 

-Tvätta håret regelbundet, varannan dag (för ofta är inte bra!) för smutsigt hår är inte bra för huden heller. Eftersom ditt hår ramar ditt ansikte har du ofta håret i ansiktet.

 

-Klimat, vädret har betydelse. På vintern kan din hy bli väldigt torr på grund av det kalla vädret och på somrarna kan den bli fet och porer kan bildas. Denna punkten är väl inget man kan göra något åt direkt men man kan ju alltid anpassa sina hudprodukter till vädret.

 

Det finns såklart massa mer, men jag kommer inte på de just nu. Även om man inte märker någon skillnad direkt så kommer det att göra det, tro mig. Det tar tid, allt behöver ju sin lilla tid.

 

Men att man vet om detta betyder ingenting om man inte följer det. Jag är en personen som är väl medveten om detta men ändå gör jag sånt man inte ska göra. Aja, får väl skylla mig själv att jag har dålig hy.

 

Sist men inte minst. Ha tålamod. And remember never give up. "


Elvin springer runt här och busar just nu. Han ska sova över här för första gången, det ska bli spännande hur det kommer att gå :)

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se